19.12.2022

Nimlas Group AB kjøper Konstel AS

Pressemelding 19.12.22

 

Med Credo Partners som hovedeier har Konstel AS på kort tid inntatt posisjonen som den ledende multilokale elektroentreprenøren i Norge. Gjennom 20 oppkjøp på 3,5 år har konsernet vokst fra 400 mill. NOK til 1,6 mrd. NOK i årlig omsetning. Denne veksten, sammen med meget gode resultater, vekket oppmerksomheten til selskapets nye eier, Nimlas Group.

-Vi satte i 2019 en ambisjon om å bli Norges ledende multilokale elektroentreprenør, og med omsetningstallene vi kan legge frem for året er vi kommet dit, sier CEO i Konstel, Terje Myhre.

Konstel har vokst kraftig gjennom oppkjøp og har samtidig hatt en god organisk vekst, og er et solid konsern med 25 datterselskaper på Østlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal.

-Det er fortsatt flere veldrevne elektroselskaper som kan passe inn i Konstel. Vår forretningsmodell er at sterke lokale selskaper fortsatt skal drives selvstendig, med lokale drifts- og markedsbeslutninger samtidig som de, ved å være en del av en større organisasjon, skal få tilgang på verdiøkende funksjoner, som kompetanseutvikling, innkjøp, markedsføring og effektive støttesystemer, fortsetter Myhre.

Nimlas Group som ny eier

– Fra første møte med Nimlas Group har vi opplevd profesjonalitet, respekt og et ektefølt engasjement for forretningsmodellen vår, og at det er den multilokale modellen som fortsatt er veien for videre vekst og utvikling.

Nimlas Group sin forretningsfilosofi er lik vår egen, og å bli en del av et nordisk konsern som Nimlas Group vil styrke vår evne til å nå de strategiske målene vi har satt for de kommende årene, avslutter Myhre.

CEO i Nimlas Group, Mikael Matts, bekrefter uttalelsen til Myhre:
-Ja, fra dag en har dette føltes helt rett. Konstel har akkurat samme kultur og DNA som Nimlas Group og våre datterselskaper. Vi tror på lokalt entreprenørskap og lokal ledelse, og en stor grad av lokale avgjørelser.

I likhet med Konstel ser Nimlas Group viktigheten av å bygge gode, langsiktige bedriftskulturer med fokus på lærlinger, riktige personer og gode ledere.

– Jeg er superglad, dette skal bli virkelig spennende, avslutter Matts.

 

Om Nimlas

Nimlas Group er et nordisk konsern innen tekniske installasjonstjenester med ca. 2500 ansatte fordelt på 70 lokasjoner i Sverige og Finland.

Konsernet består av Sandbäckens i Sverige og QMG i Finland, og nå Konstel i Norge.

Nimlas Group leverer tjenester på tvers av hele spekteret av tekniske disipliner fra varme og sanitær, elektro, ventilasjon, automasjon, brannsikkerhet og kjøling, til andre relaterte tjenester som design og sikkerhetssystemer. Med Konstel i gruppen får konsernet tilført solid kompetanse og erfaring innen elektroinstallasjoner som bidrar i det grønne skiftet. Samlet vil Nimlas Group etter gjennomføring av oppkjøpet av Konstel ha mer enn 3.500 ansatte og en omsetning på over 6 mrd. SEK.

Gjennomføring av oppkjøpet er blant annet betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Norge.

 

For spørsmål om oppkjøpet

Terje Myhre
CEO i Konstel
92 82 45 44 | terje.myhre@konstel.no

 

For spørsmål om bruk av bilder og logo

Tine Haug
Leder markedsføring og kommunikasjon i Konstel
98 60 31 45 | tine.haug@konstel.no